Торгово-інформаційний портал
для прального та хімчисточного бізнесу
0800-215-019
0800-215-019

Велике прання для ресторанного бізнесу

Як відомо, чистота – запорука не лише здоров’я, а іноді й питання репутації. В даному випадку йдеться про ресторанний текстиль, який має бути свіжим та чистим, виглядати як “новий”. Як вирішити це питання, на що варто звернути особливу увагу?

Специфіка прання ресторанної білизни

Пральня для ресторануВеликий відсоток ресторанної білизни має сильний ступінь забруднення. Часто зустрічаються плями жиру, кетчупів, вина тощо. Тривалість циклу прання такої білизни буде більшою. Професійні пральні машини обладнані потужними ТЕНами та дуже швидко нагрівають воду, що суттєво скорочує час прання. Середній цикл прання для білизни слабкої та середньої забрудненості становитиме 40-50 хвилин. Прання брудної білизни може тривати 60-80 хвилин.

Ресторанний текстиль необхідно прати щодня. В іншому випадку буде складніше та дорожче отримати високу якість прання. Видалення застарілих плям та інших забруднень завжди потребує великих зусиль, збільшення дозування підсилювача прання або компонентів для виведення плям.

Банкетні та інші скатертини, серветки та уніформу персоналу необхідно прати на професійному обладнанні з використанням професійної хімії. Для забезпечення ресторану білизною з високим ступенем чистоти є два шляхи:

  • Здавати білизну в комерційну пральню, яка обладнана сучасним обладнанням та використовує професійну хімію для прання. Вартість прання ресторанного текстилю у таких пралень дуже висока, т.к. це дуже енерговитратна послуга, яка потребує додаткової витрати хімії, потребує високого рівня професіоналізму. Не користуйтеся пральнями, які використовують агресивну хімію (дешеві порошки, білизну тощо) для прання. Агресивне прання значно скорочує термін служби білизни.
  • Обладнати власну пральню, яка окупиться у середньостроковій перспективі. Це стосується як невеликих закладів, так і заміських комплексів. Вартість прання буде в 2-3 рази нижчою, ніж у комерційній пральні. Білизна служитиме набагато довше, не буде затримки з доставкою замовлення, не буде транспортних витрат.

Устаткування для професійного прання

Процес обробки білизни в пральні ресторану відбувається в такому порядку:

  1. Сортування брудної білизни за фасоном/щільністю та за ступенем забруднення
  2. Прання на професійній програмі, яка підходить під фасон/щільність та за ступенем забруднення білизни
  3. Сушіння білизни в сушильному барабані
  4. Прасування білизни. Пряму білизну (скатертини, серветки тощо) прасують на катку або каландрі, уніформу – на професійному прасувальному столі.

Важливо використовувати спеціалізоване обладнання, яке призначене для інтенсивної експлуатації протягом усієї робочої зміни. Мікропроцесорне управління пральної машини повинно пропонувати детальне налаштування кожного етапу цикла прання. Це дуже важливо для ефективного видалення забруднень.

Не використовуйте побутові машини. Втрата гарантії при використанні побутової техніки у промислових цілях тут не є причиною. Промислові пральні та сушильні машини мають більший запас міцності та можуть працювати до 20 годин на добу без втрати гарантії. Потужні нагрівальні елементи скорочують цикл прання та сушіння у кілька разів. Наприклад, тривалість циклу сушіння залежить від вологості завантаженої білизни, від щільності тканини. У побутовій машині цикл сушіння займе до 150 хвилин, а у промислової – 30-45 хвилин. Термін служби промислових машин сягає 20-25 років.

Пряму білизну можна швидко та якісно прасувати на прасувальному катку або каландрі. Для прасування на катку необхідно підсушити білизну в сушильному барабані до залишкової вологості 20-25%. Каландр прасує білизну з залишковою вологістю до 50% та не потребує використання сушильної машини.

Професійний стіл для пральні обладнаний вбудованим парогенератором та постачається в комплекті з електропаровою праскою. Стіл призначений для прасування уніформи та іншого фасонного одягу. Додаткова комплектація підвісом для праски допоможе знизити втому прасувальниці та підвищити продуктивність.

Правильний вибір

Постачальники обладнання для пральні зазвичай мають великий досвід правильного підбору техніки під конкретні завдання. Важливо правильно розрахувати продуктивність пральної машини, щоб вона впоралася з об’ємами прання білизни з різним ступенем забруднення. А сушильне та прасувальне обладнання купується з урахуванням обсягів та типу білизни/уніформи.

Тим не менш, купівля “найкращого у світі” прального обладнання не забезпечить блискучого кінцевого результату. Дуже важливим, а може й головним компонентом технологічного процесу прання ресторанного текстилю є хімія для професійного прання. Постачальники обладнання повинні залучити постачальника миючих засобів, який зможе налаштувати професійні програми прання для всієї різноманітності текстилю у ресторані та ступеня забруднення.

Обладнання для пральні ЛОНДРІ ТРЕЙД

Розділ «Готові рішення» на нашому сайті пропонує стандартні комплектації пралень різної продуктивності. Для більш ефективної комплектації пральні для ресторану слід зв’язатися з нами. Ми також пропонуємо допомогу в реконструкції та модернізації будь-яких старих пралень.

Переваги співпраці з нами

  • Європейське обладнання високої якості з великим ресурсом роботи, сертифіковане в Україні
  • Професійний монтаж та гарантійне обслуговування
  • Власна сервісна служба, склад запасних частин
  • Оптові ціни
  • Короткі терміни постачання
  • Підготовка технологічних проектів, навчання персоналу
  • Постачання професійної хімії, автоматизація роботи пральні